Стрийська Єпархія УГКЦ

Офіційний медіаресурс

Закликаємо долучитися до спільної молитви

Преосвященний владика Тарас закликає духовенство і вірних Стрийської єпархії, у середу 25 березня 2020 року о 13:00 год. (12:00 год. за римським часом), долучитися до спільної молитви за подолання пандемії коронавірусу в Україні і світі.

До єдності християн у часі тривоги перед поширенням коронавірусу і спільної молитви “Отче наш” закликав Папа Франциск.

“Дорогі брати й сестри, в ці дні випробування, в той час як людство тремтить перед загрозою пандемії, хочу запропонувати всім християнам об’єднати свої голоси, звертаючись до неба. Запрошую всіх Глав Церков і провідників всіх християнських спільнот, разом з усіма християнами різних конфесій, призивати Всевишнього, Всемогутнього Бога, одночасно проказавши молитву, якої нас навчив наш Господь Ісус. Отож, запрошую всіх чинити це багато разів протягом дня, але також разом проказати “Отче наш” наступної середи, 25 березня, опівдніНехай же в день, коли чимало християн спогадують Благовіщення Пречистій Діві Марії про Втілення Слова, Господь почує одноголосну молитву всіх Своїх учнів, які приготовляються святкувати перемогу Воскреслого Христа”, — сказав Понтифік.

Ініціативу підтримала Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій, оголосивши середу 25 березня днем загальної молитви і посту за Україну.

“Закликаємо всіх віруючих звернутися до Всевишнього з молитвою про захист життя та здоров’я кожної людини, подання допомоги у боротьбі з пандемією, про лікарів та всіх, хто жертовно служить ближнім, про зцілення уражених хворобою, про мудрість і наснагу щодо вжиття практичних заходів для недопущення поширення коронавірусу в Україні та світі”, — йдеться у Заклику.

Історія свідчить, що єднання народу та взаємодопомога під час складних життєвих випробувань є важливим і ефективним засобом перемоги епідемій, стихійних лих, економічних криз. “Однак для всіх віруючих ще більш важливим є усвідомлення того, що лише з Божою допомогою та мудрістю людина може пройти ці складні часи гідно, зі спокоєм у серці, з тверезим розумом”, — наголошують  у Всеукраїнській раді Церков і релігійних організацій.